Има много видове маратонки за мъже, някои от най-популярните включват:

1. Спортни маратонки: Те са предназначени за физическа активност като бягане, джогинг и други спортове. Те обикновено имат омекотена подметка и дишаща горна част, за да осигурят опора и комфорт по време на тренировка.

2. Високи маратонки: Те се отличават с висока яка, която покрива глезена, осигурявайки допълнителна опора и защита. Могат да се използват за ежедневно облекло или за баскетбол.

3. Ниски маратонки: Това са най-често срещаният тип мъжки маратонки и имат долна кройка, която седи под глезена. Могат да се носят за небрежни излизания и ежедневни дейности.

4. Маратонки с приплъзване: Те са предназначени за лесно обуване и събуване и не изискват връзки. Те често са направени от леки материали и са идеални за спокойна визия.

5. Маратонки за скейтборд: Те са специално проектирани за скейтборд, с плоска подметка и издръжлива горна част, която може да издържи на износването на спорта.

6. Маратонки за бягане: Те са предназначени за бегачи и имат лека конструкция, която осигурява достатъчно опора и омекотяване на краката по време на дълги бягания.

7. Трейл маратонки: Те са предназначени за офроуд бягане и туризъм, включващи издръжлива външна подметка с дълбоки грайфери, които осигуряват отлично сцепление върху неравен терен.

8. Модни маратонки: Те са проектирани за стил, а не за функция, с уникален дизайн, цветове и материали, които правят изявление. Те често се носят за случайни поводи и социални събития.

Сподели