Маратонки Lee Cooper

Lee Cooper е британска деним и модна марка, основана в Лондон през 1908 г. от Морис Купър. Компанията първоначално произвежда работни облекла и якета за британската армия по време на Първата световна война.

През 20-те години на миналия век Лий Купър започва да произвежда дънки от деним, които стават популярни сред британската младежка култура през 50-те и 60-те години на миналия век. Дънките на марката бяха особено популярни сред "плюшените момчета", субкултура от млади мъже, които носеха пищни дрехи и слушаха рокендрол музика.

През 70-те години на миналия век Лий Купър разширява продуктовата си линия, включвайки дамски и детски дрехи, както и обувки и аксесоари. Марката продължи да прави иновации през 80-те и 90-те години на миналия век, въвеждайки нови материи и дизайни и разширявайки глобалното си присъствие.

През 2005 г. Lee Cooper е придобит от Iconix Brand Group, базирана в Ню Йорк компания, която е специализирана в лицензирането и маркетинга на модни марки. Днес маратонки LEE COOPER се продава в над 80 страни по света и е известен със своите висококачествени дънки от деним, както и със своите стилни и достъпни дрехи и аксесоари.

Сподели